maandag 25 juni 2007

Dagje Balaton

Vanuit Szászvár is het ca. 90 km rijden naar het Balaton meer. Je rijd via Dombovar richting weg 65 die in Siofok uitkomt. Het duurt ongeveer 1,5 uur om naar Siofok te rijden.

Dagtocht 1

Een leuke dagtocht is in Siofok de borden Zamardi te volgen en daar de pont naar het schiereiland Tihnay te nemen. Let wel dit alles is zeer toeristisch

In Tihany aangekomen kan je een beetje rondslenteren langs alle winkeltjes. Vervolgens kan je naar Balatonfured rijden. Dit is de grootste plaats aan de noord kant van het Balaton. Je kan er zeilboten huren, winkelen en zwemmen in het meer.

Vanuit Balatonfured kan je via de oostkant van het meer naar Siofok rijden. In Siofok kan je een tocht met een boot maken en vervolgens een leuk restaurantje zoeken.

Dagtocht 2

Via Siofok naar Zamardi en met de pont naar de overkant. Vanuit Tihany ga je naar Keszthely. Dat is een mooie badplaats aan de westkant van het Balaton. Vanuit Keszthely rij je naar Heviz. In Heviz is een thermaalmeer wat een beleving op zich is. De route van Tihany naar Keszthely is bovendien de mooiste langs het Balaton.