donderdag 24 mei 2007

Restaurants en Drinkgelegenheden in de omgeving

Vadgesztenye Panzió (Kastanje): In Magyaregregy.
Het pension is ontstaan door het ombouwen van een oude watermolen. De kelder van de oude watermolen is omgebouwd tot een restaurant.Een aanrader zijn de pizza's die ook aan huis worden bezorgt. Ze zijn er in de maten met een diameter van 32, 45 en zelfs 60 cm. Het is ook mogelijk om er te eten in het restaurant. Men moet dan altijd vooraf gaan praten wat de mogelijkheden zijn.





Restaurant: Borostyán vendégló

Rákóczi u. 23

Magyaregregy

Als je bij de ABC de weg oversteekt dan kom je ook bij een restaurant. Je kan daar zeer goed wild eten. Loop er 's ochtends even heen om te vertellen wat je wilt eten want men heeft geen kaart! De eigenaar heet Gheza. Een aanrader om er eens te gaan eten. Als je met een groep bent wordt het zeker een gezellige boel! De kinderen kunnen zich goed vermaken middels een tafelvoetbalspel en biljart.







Ven diófa eszpresszó: een cafe met groot terras waar je het typische Hongaarse gebak kunt eten.

Magyaregregy, 7332 Kossuth u. 70

Open van 9-22 uur

dinsdag: 12-22 uur





Bagolyvár in Pécs

Bagolyvár betekend Uilenburcht in het Nederlands. Het is een zeer goed restaurant in de wat duurdere prijsklasse. Gelukkig nog altijd veel goedkoper dan het goedkoopste restaurant in Nederland. Voor 7 volwassenen en 2 kinderen betaalde we in oktober 2004 bij elkaar 35000 FT inclusief tip. Dit was voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht inclusief drank.

Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over Pécs. Tijdig reserveren is een must want het zit altijd vol!





Vadrózsa presszó, falatozó: szászvár restaurant
H-7349 Szásvár, Bartók u. 2.
In Vadrózsa kan je in de wijnkelder zitten (begane grond) of op de eerste verdieping. De prijs is erg laag en het eten erg goed. De ambiance is leuk. Men kan er a la carte eten.






Kövestető

Als je van szászvár naar Komló rijd kom je op een driesprong. Je gaat daar linksaf. Na ca. 2 km zie je aan de rechterkant van de weg restaurant Kövestető. Het ligt ca. 500 meter van de weg af! Dus je moet goed kijken waar het zit. Kövestető ziet eruit als een klasse restaurant en de bediening is top. Het restaurant is ingedeeld in een gedeelte met sfeer verlichting en 1 gedeelte met tl-verlichting. Ik neem aan dat ze de laatste nog eens onder handen nemen. Een aanrader! Niet duur en zeer goed! Men kan er á la carte eten. In de zomer kan je er heerlijk buiten eten.








Nagymányok: RESTAURANT DE : TÓKERT.

Rij via Szászvár richting Bonyhád. Na het tunneltje neemt u de tweede afslag rechts. U passeert een zeer smalle spoorwegovergang. Blijf rechtdoor rijden tot u niet anders dan naar links kunt. Na ongeveer 300 meter ziet u het restaurant op een hoek aan de rechterkant van de weg liggen. Het is een aanrader hier eens te gaan eten. Men hoeft niet speciaal langs te gaan. Men kan er a la carte eten. Het is geen duur restaurant. In de zomer kan men buiten in de tuin eten bij de vijver.




Roma Pizzeria

Roma Pizzeria, Dombovar, Kossuth L.U.69 74/467-052. Als je een keer zeer goedkoop uit eten wil dan kan je hier voor een prikkie pizza’s gaan eten.

Hotel Rittinger

Langs weg 6 van Pécs naar Budapest zie je aan de kant van de weg hotel Rittinger. Het ziet er duur uit maar je kan er voor een zeer schappelijke prijs goed eten.

In de TV toren in Pécs zit ook een restaurant.

De toren is 172 meter hoog. Zaterdag en zondag open van 9:00 – 21:00 uur. De toegang kost 650 Ft. Bij helder zicht is het prachtig om de toren te bezoeken. Eventueel kan je er ook prima eten in het restaurant.